Hemen Ara

Whatsapp

Lokma Neden Dökülür - Lokmacı

Lokma Neden Dökülür?

Lokma Neden Dökülür?

İzmir'de lokma dökmek için çok sebep aranmasa da dini ve kültürel sebepler başta gelmektedir. Herhangi bir cenaze, hayır yapmayı istemek, kutlama, sünnet düğünü ve kandil gibi sebeplerle lokma dökülür ve döktürülür.
 

İzmir Lokma Ekibimiz Her Yerde

Türkiye'nin incisi İzmir'in kendine has bir çok adetini bulabilirsiniz. Bunlardan bazıları simide gevrek denmesi, çok sevilen boyozu ve tabi ki sokaklarda dağıtılan lokmalarıdır. Lokmanın tarihi Osmanlı dönemine kadar dayanır. Osmanlı kaynaklarından elde edilen bilgilerde saray mutfağında oldukça sevilerek tüketilen bir tatlı olduğu öğrenildi. Bu sebeple bazı yörelerde saray lokması olarak da bilinir. Yunanistan'dan Arap kültürüne kadar birçok farklı kültür ve coğrafyada lokma farklı şekil ve tatlarda kendini göstermektedir.

Aslında bu kadar basit malzemelerin karıştırılması ile bu kadar güzel ve lezzetli bir tadın ortaya çıkması oldukça şaşırtıcıdır. Bütün Türkiye'de yapılan ve severek tüketilen bu tatlı İzmir'de daha başka bir hal alır. İzmir'de her yerde lokma yapan dükkanlarla karşılaşabilirsiniz. Tabi dükkanların yanında son yıllarda lokma arabalarının da yaygınlaşması sebebi ile hayır amaçlı lokma dağıtımı yapan araçlarla karşılaşıp bu eşsiz lezzeti tatma şansı yakalamanız da mümkün. Lokma adeta İzmir'in bir kültürü haline gelmiştir. Firmamız müşterilerinin talebine göre bu eşsiz lezzeti size ulaştırmak için uzman ekibi, profesyonel işçiliği, gelişmiş cihazları ve azami her türlü hijyen koşulunu sağlayarak hizmet vermek için beklemektedir.
 

İzmir Lokma Neyden Yapılır?

Un, su, kuru maya, şeker ve tuz karışımı lokmanın hamuru için kullanılmaktadır. Şeker, limon suyu ve su şerbeti için, son olarak da sıvı yağ kızartılması için kullanılır. Şekil olarak ortasına delik açılarak İzmir usulü ya da dileğe göre farklı şekillerde dökülebilir. Gelişmiş lokma dökme makineleri ile en kısa sürede siparişleriniz teslim edilir.
 

İzmir Lokma da Tek Adres

Firmamız lokmacı ekibi ile İzmir'in her noktasına ulaşabilmektedir. Mobil aracımız ile istediğiniz noktadan istediğiniz saatte dağıtım yapılabilir. Kaliteli üretim, hijyenik şartlar, işinin ehli ustalar ile profesyonel olarak hizmet vermekteyiz. Daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.